Voor meer info: Vervolgtraject Enneagram (enneagramschool.be)

Wat is Coaching?

Coaching is voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei, ondersteuning en begeleiding. En dit kan zowel individueel als in groep of teams. Bij beide doelgroepen staat de ondersteuning van hun ontwikkeling centraal. Een coach leert je om jouw individuele doelstellingen te realiseren of om als team tot een hechtere interactie te komen.

Coaching vereist een coach met voldoende scholing die zichzelf kan neutraliseren en objectief kan luisteren naar de coachee. Het is niet de bedoeling om als coach raad en advies te geven alsof je met een vriend of vriendin spreekt. Als je dat zoekt, ga dan lekker met hem of haar een kop koffie drinken want dat is veel goedkoper en minder intensief. Je gaat immers na een coaching niet per se buiten met een prettig gevoel. Een coach spiegelt je, geeft je terug wat je in de problemen heeft gebracht of zou kunnen brengen, en werkt toe naar de doelstelling die jij zelf aangeeft in het begin. Bedoeling is immers om te veranderen, om te groeien en te leren omgaan met je valkuilen door ze om te buigen in groeikansen.

Toepassingsdomeinen:

Loop je steeds weer tegen dezelfde dingen aan, krijg je alsmaar dezelfde opmerkingen of kritiek, ben je geïnteresseerd in wat jou drijft, waarom doe jij de dingen die jij doet?

Geraak je er niet uit welke studie voor jou interessant zou zijn? Welke job past er nu echt bij mij? Wat maakt dat ik zo lang uitstel om te veranderen van job? Welke job en omgeving passen er bij mij?

Hoe kan je de communicatie tussen jezelf en je partner verbeteren, hoe kan je de patronen tussen partners verklaren, wat is de goeie intentie achter elk irritant gedrag?

Dan kan individuele coaching jou inzicht geven. Het Enneagram geeft je inzicht in jouw basisdrijfveren, waarom je die dingen doet die jij doet. Dit is een sleutel tot verandering.